Aquarius

topbanner

De afgelopen 2000 jaar bevonden we ons in het Vissentijdperk (3e dimensie). Dit tijdperk kenmerkt zich door de overheersing van de mannelijke energie, het rationele, macht (religie), daadkracht en het ego. De vrouwelijke energie, die gaat over zorgzaamheid, voelen en intuïtie, is naar de achtergrond verdreven, met onbalans tot gevolg.

Op de lange termijn zorgt onbalans voor ziekte. Deze onbalans in de mens zelf, kun je als reflectie zien in onze buitenwereld. De vervuiling van onze aarde, de macht van de religie, de positie van de vrouw in de maatschappij en de hardheid waarmee mensen met elkaar omgaan. Allerlei signalen dat er onbalans in de mens aanwezig is. Een onbalans die door de samenwerking tussen mannelijke en vrouwelijke energie weer terug gebracht kan worden naar balans.

Beide energieën (mannelijk en vrouwelijk) hebben elkaar nodig in een staat van harmonie. De afgelopen 2000 jaar was dit niet het geval en ging onze vooruitgang gepaard met lijden en worstelen. Door ons beperkte inzicht en bewustzijn, zijn de menselijke aura’s en chakra’s smal, wat zorgt voor weinig contact met de kosmos en onze innerlijke waarheid.

We kunnen het 3e dimensie bewustzijn herkennen, het geeft een beperkt zicht op onze eigen gedachten en gevoelens. Als iemand iets overkomt, dan ligt de oorzaak hiervan buiten zichzelf. Zo kan men drie keer van baan wisselen en toch elke keer opnieuw problemen met collega`s krijgen, waarbij men het moeilijk vind naar het eigen gedrag of de eigen gedachten/emoties te kijken. Wat het probleem ook is, het komt door een externe factor (collega`s, de werkgever of de partner). Net zoals ziek zijn of een chronische ontsteking komt door iets wat buiten hen ligt. De samenwerking tussen het lichaam en de geest is losgekoppeld. Terwijl de invloed van onze (vaak onbewuste) emoties en gedachten, karma of gedragspatronen elke willekeurige situatie beïnvloed en soms zelfs aantrekt.

Als de mens het niveau van de 4e dimensie bereikt, dan kan hij zijn gedachten overzien voordat hij actie onderneemt. Met andere woorden: hij kijkt in gedachten naar zijn eigen gedachten. Er komt meer inzicht in de invloed van ons energieveld op anderen. Waarom overkomt mij dit? Wat is hetgene wat mij irriteert? Waar komt deze irritatie vandaan? Wat wil mijn lichaam mij duidelijk maken? Uiteindelijk komen we dan in een fase dat we begrijpen dat andere mensen en hun gedrag, ons wijzen op onszelf. We kunnen niets aan iemand anders veranderen, alleen aan onszelf. Dit schept uiteindelijk een staat waarin we elkaar niet veroordelen, maar iedereen slechts op pad is om zijn lessen te leren.

We kunnen nu gebruik gaan maken van de energie van het Aquariustijdperk, een energie die de mogelijkheden om met een hoger bewustzijnsniveau naar jezelf te kijken gaat versterken (4e dimensie energie). We gaan ons losmaken van wat ons opgelegd wordt, in plaats daarvan gaan we zoeken naar de antwoorden in ons zelf. De Aquarius energie gaat de mens de mogelijkheid geven de verantwoordelijkheid voor zijn leven te nemen. Als we onze eigen emoties/gedachten en karma in balans gaan brengen, krijgen we meer invloed op wat voor mensen en situaties we in het leven aantrekken. Een kans om in balans te komen, meer grip op je leven te krijgen. In eerste instantie balans in jezelf en vervolgens in balans met de wereld.

De transformatie van de chakra’s gaat de chakra’s breder maken, zodat er meer Aquarius energie binnen kan komen. Waardoor de mogelijkheden van spirituele groei toenemen. Het blijft een groeiproces, wat bij de ene persoon heel snel verloopt en bij de andere persoon meer tijd kost. De eigen inzet hierbij is uiteraard een belangrijke factor, maar de energetische bagage verschilt ook behoorlijk per persoon.